Machiajul de seara

Machiajul de seara


Bună! Cu toții știm cât de greu este să ne punem în evidență cea mai interesantă armă a frumuseții. Te-ai prins despre ce vorbesc? Dacă nu, îți voi mai da un indiciu. Sunt de nuanțe diferite și de asemenea sunt foarte expresivi. Ai ghicit? Ei bine da, ochii.

            Indiferent de nuanța pe care o avem, de formă și mărime, putem să îi facem să iasă în evidență, dar pentru ca asta să se întâmple, e nevoie să știm câteva trucuri. Ți-am captat atenția? Dacă da, te invit să citești acest articol.

 

     Machiaj de seară pentru ochii căprui

 

         Așa cum v-am obișnuit încă din primele articole, primul pas este hidratarea tenului. Putem folosi orice tip de cremă, pe care o întindem bine cu mișcări circulare și apoi o lasăm câteva minute să acționeze.

        Următorul pas este aplicarea fondului de ten, vom urmări etapele pe care le-am detaliat mult mai bine într-unul din articolele anterioare despre tipurile de ten și alegerea fondului de ten ideal pentru tine. Dacă ești interesată, îți las aici link-ul articolului, eu voi sări peste acest pasa acum pentru că vedea acestui articol sunt ochii. https://www.miss-lady.ro/blog

        Țin să menționez, de asemenea, faptul că ar fi bine să îți hidratezi de asemenea buzele înainte de a începe să te machiezi. Pentru asta poți folosi un balsam, care îți va pregăti buzele pentru pasul următor, și anume rujul. Îți las aici câteva link-uri cu unele dintre produsele mele preferate în acest sens.

Vom continua cu aplicare anticearcănului, care este de altfel foarte importantă. Preferatul meu este cel de la Gamarde, care după părerea mea își face foarte bine treaba.

        Aplicăm acum eyelinerul pe prima jumătate a pleoapei ca o a doua bază. Tot eyeliner vom aplica și pe cealaltă jumătate a pleoapei, de data asta maro. Începe cu o prelungire a liniei apei și apoi estompează până nu apucă să se usuce. Continuăm și pe pleoapa de sus urcând ușor spre arcadă. Ai grijă totuși să nu exagerezi cu urcarea. Scopul este doar să îl pierzi uniform și să ridici puțin ochiul.

        Voi pune acum un pigment sclipicios pe mijlocul pleoapei estompând bine marginile. Același lucru îl facem și la ochiul drept. Recomand produsele următoare https://www.miss-lady.ro/catalog/cosmetice-de-club-si-petrecere-618965

        Alegem o nuanță deschisă de mov sau roz și estompăm marginile. Pentru început un e nevoie să folosești multă culoare, ea se adaugă pe parcurs. Cu o nuanță ceva mai închisă continuăm spre interior și o aplicăm în continuarea primei culori alese, mai aproape de pliu. După ce am aplicat-o o estompăm având pe pensulă movul deschis cu care am lucrat prima dată.

        Acum cu o pensulă cu peri mai scurți aplicăm o nuanță și mai închisă începând cu colțul extern și blenduim ușor spre centrul pleoapei. Nuanța folosită va acoperi cam o treime din pleoapă. Estompează și aici marginile, având pe pensulă nuanța intermediară. Același lucru îl fac și pe pleoape de jos: nuanța deschisă, nuanța intermediară, nuanța închisă.

       Acum luăm un alt eyeliner, preferabil de culoare turcoaz, pe care îl aplicăm pe linia apei. Pe pleoapa superioară vom trasa o linie de tuș cu eyeliner negru, la care îi vom estompa capătul cu fard negru.

A venit și momentul în care ne dăm cu rímel, ai aici câteva produse foarte bune

            Pentru mai multă strălucire, poți folosi un iluminator cu care să îți răsfeți obrajii – iluminator -

Pudrăm zonele unde fondul de ten e tinde să se strângă iar peste zonele unde am aplicat iluminatorul.

Trecem și la sprâncene. Aici conturăm puțin a doua jumătate a sprâncenei și fixăm firele în sus cu un gel transparent pentru sprâncene.

Conturăm ușor pomeții cu mișcări circulare, apoi aplicăm blush în sens invers.

        Acum că aproape tot este gata, poți trece la ultimul pas, rujul. Poți folosi atât culori mai țipătoare sau închise (ex. Roșu), cât și culori pale. Eu acum voi folosi un ruj pal roz, este preferatul meu. https://www.miss-lady.ro/cumpara/ruj-de-buze-wibo-glossy-nude-4-g-7757584

Iată câteva idei de machiaj perfect pentru ochii tăi în pozele de mai jos:


     Machiaj de seară pentru ochii verzi


          Există multe nuanțe cu ajutorul cărora îți poți pune ochii verzi în evidență. Iată câteva exemple (negru ,maro, roz, auriu, argintiu, albastru, turcoaz, mov). Poți folosi o culoare sclipicioasă, deschisă în colțul intern al ochiului care să îți ofere o luminozitate aparte.

Dacă vrei ca ochii tăi să pară mai mari decât sunt în mod normal, poți aplica sclipici în mijlocul pleoapei, iar acest aparent mic detaliu, poate face o mare diferență.

          Ceea ce este într-adevăr avantajos pentru persoanele cu ochii verzi, este machiajul smokey. Pentru smokey în principal ai nevoie de nuanțe de gri, combinate cu cele roșiatice sau poate chiar mov. Îți las mai jos poza cu un machiaj smokey.

            Îți recomand de asemenea să combini nuanțe de verde închis și ciocolatiu cu nuanțe aurii sau arămii. Poți folosi nuanțe aurii, pentru un machiaj glam. Aici găsești culorile despre care ți-am vorbit. https://www.miss-lady.ro/catalog/paleta-fard-619005  . Pentru un machiaj multicolor poți folosi împreună culori calde și reci. Astfel, un piersiciu și un maro vor merge de minune împreună.

 

Trucuri utile pentru cei cu ochii verzi:

  • Dacă vrei ca ochii tăi să pară mai mici, folosește doar culori închise.
  • Dacă ai ochii prea mici și vrei să dai iluzia de ochi mai mari, folosește o culoare deschisă pe pleoapă și una mai închisă în locul unde se unește pleoapa mobilă cu cea fixă.
  • nu folosi un fard verde în aceeași nuanță ca și ochii.

 

          Pentru un contrast mai mare cares să îți scoată ochii în evidență, poți folosi un ruj roșu. Totuși, un este de exclus nici cel de culoare deschisă. https://www.miss-lady.ro/catalog/buze-619014


   Machiaj de seară pentru ochii albaștrii


Pentru a le oferi o expresivitate anume ochilor tăi, îți recomand să folosești o nuanță de roz sau albastru.

La fel ca în cazul ochilor verzi, poți folosi un machiaj tip smokey eyes negru.

Dacă ai ochii albastru închis poți folosi absolut orice fard îți dorești.

Dacă ai ochii semi albăstrui atunci fardurile îți sunt indicate auriul, bejul și cele deschise.

Dacă ai ochii albastru deschis culorile discrete sunt cele mai potrivite.

Dacă ai ochii gri albăstrui atunci rozul este prietenul tău, pe lângă negru și turcoaz.

 

            Așa cum am spus mai sus, poți folosi nuanțe de albăstrui, însă ai grijă ca ele să un fie pera intense pentru că vor da aspectul de oboseală. De asemenea, nu folosi farduri în aceeași nuanță ca și ochii, aceștia nu vor mai părea naturali.  Nu folosi doar culoarea maro într-un machiaj, va da impresia de ochi plânși, iar verdele nu te avanteajează prea tare.

          Machiajul buzelor în cazul ochilor albaștrii poate să difere de la un roșu aprins, la un piersiciu sau chiar nude.https://www.miss-lady.ro/catalog/ruj-mat-619021


Atât am avut de împărtășit cu voi în acest articol, nu uitați că tot ce am spus este orientativ, important este să experimentați cât mai multe combinații de culori pentru a obține machiajul care vă reprezintă.

            Sunt tare curioasă care sunt culorile voastre preferate așa că un ezitați să îmi scrieți părerile voastre.

            Până la următorul articol, mult spor în a vă răsfăța ochii!

Taguri:

Comentarii